Forumindex Slakthusets forum
Slakthusets forum
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 

Frihet åt världen!

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Klotterplanket
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
ejremarRegistreringsdatum: 07 juni 2006
Inlägg: 9
Ort: Nyköping

InläggPostat: 2006-08-17 03:05:16    Rubrik: Frihet åt världen! Svara med citat

Vet inte varför jag skriver detta nu, men måste rensa lite skit ur tagnenterna och huvvet!

Vem bryr sig om övriga världens offer?


Trafiken stannar och alla människor går ut från affärerna. Det ska va en tyst minut för dom 5 000 människor som dog i terrorattacken i USA. Jag beklagar djupt dom oskyldiga människor som dog i attacken.
Men säg mig, vad hände med den tysta minuten för dom 600 afrikaner som dog i bombningarna av ambassader i Kenya och Tanzania? Vad hände med den tysta minuten för alla dom som dör varje dag i Palestina på grund av att USA har gått in som stormakt och gett judarna landet? Vad hände med den tysta minuten för alla dom som dog på grund av bombningarna i Irak? Vad hände med den tysta minuten för alla dom som dog i Balkankriget, där USA gick in och skulle bestämma som stormakt?


Vad hände med den tysta minuten för alla dom barn som tvingas in i döden som barnsoldater och lär sig att våldta och döda på beställning? Vad hände med den tysta minuten för alla dom svarta som dog under apartheidregimen i Sydafrika och vars efterlevande än idag inte har fått vedergällning i pengar, medan en del judar fått kompensation i pengar för andra världskriget?
Vad hände med den tysta minuten för alla vanliga människor som dog i Kongo under inbördeskriget och som folk blundade för på grund av att det låg för långt bort från deras underbara värld? Vad hände med den tysta minuten för alla tusentals människor som dör varje dag som följd av den globala utstötningen av u-länderna?
När vi i Europa hade tre tysta minuter för dom som dog i USA så var mina tankar hos dom som världen aldrig brytt sig om att ens ha en tyst sekund åt. Jag skäms som människa i ett samhälle som egentligen inte ska skilja på färg, rikedomar och annan skit.
Nu börjar världen snacka om ett krig för frihet och ett slag för demokratin. Jag tycker att bombningarna som skedde i USA (bortsett från dom oskyldiga som dog) också var ett slag för frihet, en frihet som dom människorna har sökt efter i flera årtionden. En frihet som för oss är självklar men väldig svår att förstå om man inte har den. Friheten att gå ut när du vill, söka efter vad du vill och nå vart du vill...


USA har raderat den friheten i många länder och jag citera en av ledarna i Mellanöstern: "Du kan säga till mig som lever bra, har hus och mat, att jag inte ska hata och söka efter krig men du kan inte säga det till alla dom pappor som har fått sina fruar våldtagna och sina barn mördade, du kan inte säga det till alla dom mammor som har fått sina män halshuggna och sina barn bortförda, eller kan du?"
Hat föder hat. Men hat är samtidigt väldigt svårt att förstå. Ingen oskyldig ska behöva mörda på beställning, ingen oskyldig ska mördas på beställning. Alla som gör dessa beställningar är terrorister i mina ögon!!!


Frihet åt hela världen!!!
_________________
http://www.ejremar.2u.se - officela hemsidan
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
Robin
Mini-stammis


Registreringsdatum: 24 maj 2006
Inlägg: 1
Ort: Nyköping

InläggPostat: 2006-08-17 05:25:08    Rubrik: Svara med citat

Bullshit!
Terroristerna som flög in i WTC och de som bombade Madrid, London, Bali osv är inga frihetskämpar, inte på långa vägar!
De är fanatiska religiösa extremister som sedan födseln hjärntvättats med religionens hjälp, villiga att offra sina liv för att ta död på andra och orsaka lidande.
De förtjänar inget medlidande överhuvudtaget.

Säga vad man vill om USA:s utrikespolitik och allt skit de har gjort genom åren, men man kan knappast skylla all världens lidande på dem.
Ingen är oskyldig när det gäller lidande i världen, vare sig det är i Afrika eller i Mellanöstern.

"USA gått in som stormakt och gett judarna landet"
Det var FN som tog det beslutet, inte enbart USA.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida MSN Messenger
Gäst


InläggPostat: 2006-09-05 09:11:17    Rubrik: Svara med citat

Hat föder hat. men varför då?
Det är en utmaning; att - trots att man blivit hatad, förtryckt och utnyttjad - inte föra våldet vidare.
Att protestera och konfrontera dem som missbrukar sin makt, men utan att gå till angrepp. För på nåt vänster verkar det som att när man ska slå tillbaka träffar man ändå alltid bara den punkt som redan är öm.

Kanske borde man vara tyst en hel timme med tanke på alla lidande, eller tvärtom; sätta ord på allt.
Till överst på sidan
AndreasRegistreringsdatum: 07 juni 2006
Inlägg: 1
Ort: Nyköping

InläggPostat: 2006-09-08 11:24:30    Rubrik: Hat,förtryck o annat.... Svara med citat

Självklart föder hat mer hat..men man får inte glöma att hat föder även rädsla. Rädsla är nog det man ska vara mest rädd för. Är man rädd kan man göra väldigt mycket saker utan att tänka på vad det igentligen innebär. Förtrycket som USA står för är väldigt utbrett självklart, det tänker jag inte säga något om förutom att det finns. Men om vi ska lyckas bli av med förtryck från olika håll så måste vi börja på egen gård. Vi måste se till att ungdomar börjar uppföra sig mot varanda. skapa en tryggare tillvaro i vårat eget nämaste område. Man kan inte kasta sten i glashus. Att köra in plan i wtc var inte bra alls, man kan ite berättiga mord eller terrordåd av något slag. Även om USA gör mycket dumheter så FÅR man INTE göra en sån sak mot något land. Det handlar tyvärr bara om admenistrativa ytor och pengar. Nä se till att rädda din egen tillvaro genom vänlighet och omtanke. Rädda dina nära och kära, rädda den osynliga mäniskan först. När det är gjort kan du rädda världen.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post Besök användarens hemsida MSN Messenger
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Klotterplanket Alla tider är GMT
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet

Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.09 sekunder att ladda.